Tuesday 14 August 2012

37. Nap

A mai nap lehetőségünk volt rá, hogy meglátogassunk egy közeli éttermet. Fantasztikus hangulat, nagyszerű menü. Csak egy dolog szomorít el: a menün sorra olvashatjuk a külföldről bejött húsokat. Francia tanyasi bio gyöngytyúk, Argentin, Amerikai és Japán marha steakek, stb, stb.
Miután megebédeltünk, beszélgettem egy kicsit a pincérrel és kiderült, hogy a nem is olyan nagyon különleges zöldségeket is Pestről kell beszerezzék, mert helyben nem tudnak jó minőségű, friss alapanyagokat beszerezni. Pedig azt a krumplit sem Pesten termelik...
Idővel szeretnénk úgy alakítani a gazdaságunkat, hogy olyan minőségi magyar terményt tudjunk a helyi vásárlókhoz és felhasználókhoz juttatni amiért nem kell mélyen a zsebbe nyúlni. Miért? Mert szomorúan látom, hogy a legjobb minőségű termények el kell hagyják Magyarországot, mert csak külföldön fizetik meg. Ki evett már például hungarikumnak nyilvánított hajdúsági tormát? Mert hiába vagyok debreceni, én sem ettem még ilyet, hisz a termény többsége külföldre kerül.

Péld 13:11
A hiábavalóságból keresett marha megkisebbül; a ki pedig kezével gyűjt, megőregbíti azt.
http://www.youversion.com/bible/Prov.13.11.kar

No comments:

Post a Comment