Wednesday, 14 November 2012

tanyasi projectek

A csibék már egy hetesek és szépen fejlődnek. Ilyenkor ősszel / télen jobban kell fűteni és kevesebbet szellőztetünk, ami miatt persze nő a belső páratartalom, így külön párásítás nélkül is szinte tökéletes környezetet lehet biztosítani a csibék számára.

A csirkézés mellett szép sorban haladunk az egyéb tennivalókkal is. Kész a leégett ól tetőszerkezete, most folynak a belső munkálatok: álmennyezet, szigetelés, technika felszerelése, stb. Ja és az ólakon kívül is van mit csinálni:

Húsevő emberek lévén viszont nem csak a gyümölcsösről (és a zöldségekről) gondoskodunk: sikerült szereznünk libamellet így készül a libaszalonna. Most éppen pácoljuk, jövő héten pedig füstöljük. Aki még nem próbálta a libamell szalonnát, annak csak ajánlani tudom. Fantasztikus!

Ahogy korábban már írtam, szeretnénk kihasználni a tanya területi adottságait is és megvettük a gyümölcsfákat, holnap pedig ültetjük őket. Vettünk almát, körtét, szilvát, őszi és sárga barackot, meggyet és cseresznyét is, hogy meglegyen a teljes repertoár. Emellett van dió, füge, bodza, hárs, gesztenye és eperfa is a tanyán, már csak a mandula és a mogyoró hiányzik igazán.

Mindig arra gondolok, hogy ha itt a Földön nem is, majd az Új Földön így megy a kertészkedés:


Ezékiel 34:27

Hungarian New Translation (NT-HU)
27 A mező fája megadja gyümölcsét, a föld is megadja termését, biztonságban élnek földjükön. Majd megtudják, hogy én vagyok az Úr, amikor darabokra töröm igájukat, és kiszabadítom őket azok kezéből, akiket szolgálnak.

No comments:

Post a Comment