Saturday 22 December 2012

Tanyasi életünk 2012

Véget ért az idei utolsó csirketurnus, hamarosan véget ér az év és mint sokan ilyenkor, én is számot adok - vetek és visszanézek a mögöttünk álló évre, hogy aztán a következtetéseket levonva újult erővel kezdjünk neki az új évnek. Mint ez a kiskutya :)




Az idei év emberi mértékekkel számítva egyszerre volt sikeres és veszteséges is. Óriási változást hozott az életünkbe, hogy Májusban hazaköltöztünk Angliából és egy kis falu szélén lévő gazdaságra költöztünk, hogy ott beletanuljunk a csirketenyésztésbe és lassan átvegyük a vállalkozást és a tanyát.
Munkát, megélhetést, barátokat, közösséget és családot hagytunk hátra, hogy Magyarországon kezdjünk bele egy új munkába, ami megélhetést hoz, ahol régi és új barátokra találhatunk, közösséget formálhatunk és közelebb leszünk itteni családunkhoz.

A betanulás fordulópontja volt amikor a nyár közepén leégett az egyik nevelőtér, amit több hónap kitartó munka után mára már sikerült szinte véglegesre újjáépíteni.

A nyári takarmány ár emelkedés viszont az elmúlt hetekben már szinte biztossá tette, hogy mivel a "külföldi import hús beáramlása és egyébb tényezők miatt a magyar vágóhidak többsége nem képes" és nem hajlandó a felvásárlási árakat megemelni, jövő év elején nem fogunk csirketurnust telepíteni.

A tél beálltával így rengeteg lehetőségünk lesz kidolgozni a már megfogalmazott terveket, hogy miként lehetne ezen a tanyán nem csak megélni hanem üzleti lehetőségeket megvalósítani.

Ha Isten is úgy akarja, akkor a következő hetekben pedig egy fordítói és egy lektori munkára is kapok megbízást ami külön öröm számomra!

Végeredményében egy fantasztikus évet hagyunk magunk mögött és már nagyon várom, hogy miket hoz 2013. Az biztos, hogy blogolom amikor csak tudok!


2Pét 3,13 - Mi ígérete alapján új eget és új földet várunk, az igazságosság hazáját.


No comments:

Post a Comment