Monday, 7 January 2013

Havazni vagy nem havazni?

Tegnap estére szép fehér hólepel takarta be a mátyásdombi tanyát. Már meg is terveztük, hogy reggeli után megyünk ki szánkózni. Reggel azonban, amikor felkeltem és kikukucskáltam a függönyön, szomorúan láttam, hogy éjszaka elolvadt a hó. 

A kép még Decemberben készült!
Áron szánkózik
Áron első szánkózása

2012 végén Debrecenben voltunk és ahogy a családdal EKTIVITZTÜNK Sári a következőképpen írta körbe az "időjárást": "Béla és Papa is mindig nézik, de sosem mond igazat". Na igen. Pedig a csirkéknél is és persze a zöldség / gyümölcstermelésnél is fontos lenne tudni, hogy mire lehet számítani azon a héten, vagy legalább másnap. Angliában viszonylag egyszerűbb: 15 C +- 10 C és vagy esik vagy nem :)  

Az időjárás kiszámíthatatlan, de azért mindenki tudja, hogy még rengeteg ilyen dolog van a világon. Az elmúlt 15 évben rájöttem, hogy a "Ne igyunk előre a medve bőrére" vagy a "Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap!" mondások túlságosan is igaznak bizonyultak. Így hát bizakodva nézünk minden nap elé és addig is tervezünk! Elvégre egy hét múlva már túl leszünk a tél felén, lassan kezdődhet a kerti munka!

Ne dicsekedj a holnapi nappal, mert nem tudod, mit hoz az a nap! Példabeszédek 27:1

No comments:

Post a Comment