Friday 27 July 2012

19. Nap

Szeretem a tanyasi életet, mert hozzánk képest az állatkert semmi. :) Ma, miközben szalmabálákat vittünk be az ólakba, megláttuk, hogy hol fészkel egy hatalmas bagoly. Gyönyörűen tárta ki a szárnyait és libbent odébb.
Egyébként amennyire tetszenek a tanyán megforduló állatok (fácán, őz, gyík, vakond, nyúl, bagoly, egér, pocok, galamb, macska, kutya, veréb, búbos banka, stb, stb) ugyanannyira tisztában vagyok azzal, hogy mennyi veszélyt rejtenek. A legtöbb állat vad, vagyis a tanyán kívül is jár. Ami persze már magában is fertőzés forrás a csirkékre nézve, a galambok vagy egerek fekáliájáról nem is beszélve.
Viszont közel ilyen veszélyes az is ha egy állat megtalálja a módját annak, hogy bekerüljön a csirkék közé. A legnagyobb kárt ugyanis nem egy esetleges macska támadás okozná, hanem az ijedtség. Még mielőtt hazaköltöztünk egy bagoly egyszer berepült az ólba. Nem bántaná a csirkéket, azok viszont megijedtek a fent köröző ragadozótól és ijedtükben 60 csirke agyontaposta egymást.
Egy szó mint száz, a tanyasi állatvilág is rejt veszélyeket.

Ezt a képet pár éve Apósom készítette
Zsoltárok 37:4-5 Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti.

No comments:

Post a Comment