Friday 13 July 2012

5. Nap

Ma hajnalban fel kellett kelni mert szólt a riasztó hogy lehűlt az ól mert kifogyott az olaj a régi tszes olaj kazánból. Ez az egyik hátránya ennek az épületnek. Ezért nem is használnánk, csak hát a szükség nagy úr. Ahogy megszólalt a riasztó mi már mentünk is és mivel sejtettük hogy ez a gond, vittünk is olajat.

Máté 25:1-4 BHUNNT

Akkor hasonlatos lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik elővették lámpásaikat, és kimentek a vőlegény elé. Öt pedig közülük eszes volt, és öt bolond. Akik bolondok voltak, amikor lámpásaikat elővették, nem vittek magukkal olajat. Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat is vittek magukkal az edényeikben.

A gáz bevezetése ebbe az épületbe elég sokba kerülne, nem beszélve a későbbi fenntartási költségekről. Akármilyen is a fűtés, ezt az épületet szigetelni kell. Persze ötletem megint sok van. A csirkézés egyik mellékterméke a trágya, ami tele van szalmával, amit remekül lehetne gázosítani vagy akár pelletálva égetni. Na, egyéb ötlet újrahasznosításható, megújuló energia forrásra? Várom a blogos és Facebookos megjegyzéseket!


No comments:

Post a Comment