Thursday 12 July 2012

4. Nap

A tanyasi élet nagyon is függ a jó időjárástól. Ahogy a mondás tartja, 3 dolog kell a sikerhez: a Teremtő, az időjárás és a gazda.
Ha szárazság van akkor nő a gabona ára, nő a takarmány ára, így következésképpen nő a költség. Sajnos a felvásárlási ár ezt nem mindig követi. Hogy egy kicsit jobban függjünk az időjárástól, ősszel gyümölcsfákat ültetünk. Persze csak családi használatra, hogy minél inkább önfenntartóak legyünk.
Akinek van tyúkja vagy csirkéje az tudja hogy jó néha nekik ecetet adni az ivóvízhez. Most mi is ezt tesszük. Fertőtleníti a belet tehát megelőzhető vele sok fertőzés, ráadásul az itatót is könnyebb így tisztán tartani.

A csirkék kicsivel több mint 40 napig vannak nálunk. A 40 nap a Bibliában is sokszor előjön. Illés, Noé, Jézus esetében is. Éppen ezért a napi tanyasi blogomat próbálom mindig kiegészíteni egy odavaló bibliai idézettel:

Apostolok 1:3 BHUNNT

Nekik [a tanítványoknak] az ő [Jézus] szenvedése után sok jel által megmutatta, hogy él, negyven napon át megjelent nekik, és szólt az Isten országára tartozó dolgokról.


No comments:

Post a Comment