Wednesday 11 July 2012

3. Nap

A harmadik napon két napos a csibe hisz az első napon még nincs egy napos, hisz az a nulladik nap. Érthető? :) Ez kb olyan hogy a huszadik szülinapod igazán a huszonegyedik ha beszámítjuk a születésed napját.
Sok kritika éri a tápos csibéket, de akkor nézzük is hogy miből áll a táp (minden adat kb, a csirke korától és a keverő cégtől függ):  50% kukorica 10% búza 22% növényi fehérje (szója, napraforgó, borsó) a maradék pedig vitamin, ásványi anyag és kötőanyag hogy granulalt lehessen a táp.
Mi nagy gondot fordítunk arra hogy csak olyan tápot használjunk ami állati fehérje mentes. Az EU és a minisztérium is ezt szorgalmazza.

Jelentem a csibék jól vannak és egyre mozgékonyabbak. Éjszaka jön a lehűlés, szóval különösképpen oda kell figyelni hogy legalább 30 fokban legyenek a csibék a jó fejlődés és a megfelelő komfortérzet érdekében.

A mai nap egy hosszú munkás nap volt ami fárasztó de eredményes, vagyis lelkesítő. Íme egy újabb Bibliai idézet arról hogy ennek ellenére miért is várom már az alvást:

Zsoltárok 127:2

Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget [az Úr].


No comments:

Post a Comment